Saturday, August 22, 2015

Friday, August 21, 2015

PROMOSI OGOS 2015!!


Bismillah~
Wajib baca kepada lelaki, perempuan dan masih sihat!!
-siapa nk rawatan terbaik di hospital terkemuka tanpa bayaran yang mahal?
-siapa nak bill hospital yang berpuluh-puluh ribu itu dibayar oleh great eastern sepenuhnya?
-siapa nak duit allowance setiap hari rm400 jika dimasukkan ke hospital?
-siapa nak manfaat maksimum tp menabung bulanannya sangat rendah?
mudah sahaja caranya pm atau whatsapp ke no 0123224767 untuk free quotation.
 miliki personal medical card anda.
kite ade free gift menarik sempena bulan kemerdekaan
~~FREEGIFT TERHAD KEPADA 15 ORG PERTAMA~~

kata kata semangat ^_^

selamat pagi  ^_^

Thursday, August 20, 2015

berapa kos canser tahun 2015?

Terima kasih kerana singgah ke blog saya...
tahukah anda anggaran kos cancer bg 2015? Ngeri bila memikirkannya.. kos menelan belanja hingga  rm100k -rm150k..
gila x?



Mahalnya...mahal bebeno..walaupu  ringgit jatuh teruk..tp medical bills tetap utuh.. 
perlu diingatkan risiko dan hutang perlu DIURUSKAN dan bukan DIHINDAR. Uruskan kewangan anda dengan bijak.miliki polisi takaful anda sebelum terlambat

#throwback raya ke-4 2015

Assalamualaikum semua...terima kasih kerana singgah ke blog saya. ok arini nak share cerita  kt salah satu hospital gov di selangor.   #throwbackrayake4 2015. 

walaweh....beribu-ribu lemon orang di hospital nih.. hospital yang sangat femes, antara hospital yang lama dan terbaik. .. tidak dinafikan hospital ini boleh dikira cam HOTSIT gitew. Ramai doctor pakar ditempatkan dihospital ini. Saya sangat kagum dengan kecekalan para doctor dan staff2 hospital tersebut dalam menjalankan tugas mereka.

Yes, tidak dinafikan ramai juga  yang mengeluh dan mengutuk pasal hospital ni. pasal
  •  service lambatlah
  • merungut dah sakit tapi disuruh balik
  •  tiada katil extra
  • terpaksa mendapatkan rawatan di hospital kerajaan yg lain sbb terlalu ramai orang,
  • parking xde...stresss

manusia..nama pun manusia ade je benda yg xpuas hati kan? dah ramai orang kan. Bersabarlah..
saya doakan semoga semua pesakit mendapat rawatan dengan kadar segera.

gambar ini diambil raya ke-4, 2015 di salah sebuah hosp. gov di selangor

ramainya orang kat spital nih..

Jika mereka yang sakit ini membuat persediaan awal sudah semestinya xperlu nk tgu lama2, nak bersesak mencari parking bagai..





Monday, August 3, 2015

selamat pagi semua ^_^



Assalamu'alaikum warahmatullah semua...
Selamat pagi isnin...
Salam ukhwah
Salam magnet rezeki!

Khas utk semua sahabat hati......
Kite mesti buat perubahan Dan
Perubahan yg kita akn buat.....terpulang kepada cepat atau lambat kita buat KEPUTUSAN!
INGAT
hanya dua pilihan....
Maju ke depan atau...
Kekal pada takuk lama!!!
Salam kekayaan & kejayaan buat semua!!!

Sunday, August 2, 2015

slamat hari raya ^_^

Selamat hari raya saya ucapkan kepada semua muslimin dan muslimat..
mohon ampun dan maaf jika ada terkasar bahasa, terasa hati atau apa sahaja yang buat rasa tidak selesa sepanjang anda membaca blog saya.


Saturday, May 2, 2015

medical card diperlukan ..Denggi berleluasa...

sampai sekarang isu denggi di selangor masih belum berkurangan lagi malah kini bukan sahaja hospital klang xcukup katil, tetapi hospital kajang mengalami perkara yang sama.
beberapa hari lepas, suami jiran disahkan denggi oleh doctor. Malangnya jiran tidak boleh dimasukkan ke hospital kajang kerana katil penuh dengan pesakit dan tiada katil extra. Doctor suruh balik dan datang semula selepas tiga hari untuk ambil darah semula. jika tiada perubahan, baru akan ditahan masuk wad.. Nak masuk swasta, klo kene tahan 4-5 hari dalam wad, sekurang-kurangnya bil akan cecah rm3k-rm6k... bukan sikit nilai tu bagi orang biasa yang bergaji dibawah 5 ribu sebulan dan mempunyai banyak komitment. Makanya Jiran tiada choice, beliau terpaksa balik rumah menanggung demam dan sakit-sakit sendi sementara menunggu 3 hari lg untuk ambil darah. Adoi ai... sakit kot..ksian dia..semoga beliau cpt smbuh.
kepada anda diluar sana, saya sangat sarankan jika anda masih sihat, bekerja dan belum ambil perlindungan takaful, miliki takaful insuran sekarang!!. takaful bukan kehendak tetapi ianya satu keperluan. Buat persediaan dari sekarang.. sediakan payung sebelum hujan!! whatsapp saya sallyna 0123224767 untuk details.

Friday, March 6, 2015

insuran/takaful mahal!!!!

Assalamualaikum...

"weh..takaful mahallah...xmampu aku..rm50 boleh la"

biasa dah dengar perkataan-perkataan gini. Anda bagaimana?sudah memiliki takaful? belum lagi?

Adakah anda juga benar-benar xmampu?

-Anda ada smartphone?
-Anda ada kereta?
-Anda smoke?
-Anda ada astro kt umah?
-Anda pakai jam berjenama?

Jika anda jawab ya untuk salah satu soalan diatas maka anda mampu sebenarnya untuk membeli insuran. 

Diingatkan malang xberbau. dia datang bila kita xundang. jangan sudah terhantuk baru nak tergadah.. renung2kan dan selamat beramal ^_^